EU logo
logo Hírek Iskolák Kapcsolat

Cukrász

Szakma száma: 4 1013 23 01

Ágazat: Turizmus-vendéglátás ágazat

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkát állít elő, ügyel az ízbéli változatosságra, esztétikus megjelenítésre, a megrendelők igényeire.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő, együttműködő képesség, jó szervezőkészség, nagy terhelhetőség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
felveszi a megrendeléseket;
kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
kiszámítja és előkészíti az elkészítendő termékekhez a hozzávaló menny- iségeket;
elkészíti a tésztákat, töltelékeket, bevonatokat;
munkáját kézzel és gépekkel végzi pl. gyúró-, keverő nyújtógépet használ;
sütési és főzési műveleteket végez;
kéziszerszámok segítségével a termékeket megadott méretűre alakítja, formázza, díszíti;
az összetettebb termékeknél, a kisült tésztákat krémekkel rétegezi, dermeszti, majd a terméket bevonja és díszíti;
alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
fagylaltokat főz és fagyaszt;
csokoládéból bonbonokat, díszeket készít.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Folyamatosan fejlődni szeretnének, változatos munkára vágynak.
 

Melyik iskolában oktatjuk?

  • Vas Megyei SZC Eötvös Loránd Szakképző Iskola
  • Vas Megyei SZC III. Béla Technikum
  • Vas Megyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium
  • Vas Megyei SZC Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium

  • Vissza az előző oldalra


    Kapcsolat

    Vas Megyei Szakképzési Centrum
    9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.
    E-mail: [javascript protected email address]
    Telefon: +36-20-250-2313

    OM azonosító: 203062
    Felnőttképzési engedély: E-001456/2016


    Főigazgató:
    Rettegi Attila

    Kancellár:
    Szentgyörgyvári Róbert

    térkép