Ugrás a fő tartalomra

9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.


+36-20-250-2313

Hírek


2024. ápr. 4.
Birosz Pál Tamás
  • továbbtanulás
  • felnőttek szakmai oktatása

Nemzetközi mobilitások szerepe a szakoktatásban - Konferencia

A Vet Center Románia két napos konferenciát szervezett meglévő és új partnereinek Kovászna megye székhelyén Sepsiszentgyörgyön. A Vas Vármegyei Szakképzési Centrumot Kiss-Bauer Szilvia Erasmus+ projektvezető, ÁKK ügyvezető, Birosz Pál Tamás főigazgató helyettes, Erasmus+ szakmai vezető és Enyingi Áron Győző a VVSzC Eötvös Lóránd Szakképző Iskola igazgatója képviselte.

Nemzetközi mobilitások szerepe a szakoktatásban - Konferencia

Két napos konferencián vettünk rész Sepsiszentgyörgyön, Erdélyben.

A Vet Center Románia két napos konferenciát szervezett meglévő és új partnereinek Kovászna megye székhelyén Sepsiszentgyörgyön.

A Vas Vármegyei Szakképzési Centrumot Kiss-Bauer Szilvia Erasmus+ projektvezető, ÁKK ügyvezető, Birosz Pál Tamás főigazgató helyettes, Erasmus+ szakmai vezető és Enyingi Áron Győző a VVSzC Eötvös Lóránd Szakképző Iskola igazgatója képviselte.

A kétnapos  program első napján a Nemzetközi mobilitások szerepe a szakoktatásban elnevezésű konferencián vettünk rész , ahol a mobilitások hatása a Kárpátmedencei szakoktatásban, a diákok és oktatók ismereteinek fejlesztése és mobilitás során szerzett tapasztalatok átadása kapta az előadásokban a kiemelt szerepet.

Birosz Pál Tamás a VVSzC Erasmus+ szakmai vezetőjének előadásában a mobilitások hatását mutatta be a diákok és oktatók szemszögéből, a VVSzC mobilitási munkáját, a centrum által kidolgozott értékelő rendszert.

A Vet Center partner szervezetei Új perspektívák a Vajdaságban és Révkomárom, a nemzetközi szakképzés célkeresztjében című előadásokkal készültek.

A kiegészítő programként gyakorlati helyszínek meglátogatására került sor illetve a jövőben milyen lehetőségekkel vehetnek részt a partnerek a mobilitásban, az egyeztetések B2B megbeszélések keretében zajlottak.

A második nap gasztronómiai és kultúrális programokon vettünk rész, kötetlen beszélgetésekkel, workshopokkal, ahol pityókáskenyeret, kürtőskalácsot készítettünk, volt néptánc bemutató és közös tánc és éneklés. 

Az eseményről videó itt megtekintető:
https://www.facebook.com/vetcenter.info/videos/380721548206740

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Erasmus+ diák- és oktatói mobilitás megvalósítása a Vas Megyei Szakképzési Centrum iskoláiban (2021-2023.)

Erasmus+ diák- és oktatói mobilitás megvalósítása a Vas Megyei Szakképzési Centrum iskoláiban (2021-2023.)

A Vas Megyei Szakképzési Centrum Erasmus+ program támogatásával Szakképzésben tanulók rövid távú tanulási célú mobilitás és Oktatói mobilitás programok valósultak (valósulnak) meg a Centrum iskoláiban.

2023. máj. 17.
vmszc.hu
Pályaválasztási és képzési kiállítás

Pályaválasztási és képzési kiállítás

2021. október 13-14-én a Vas Megyei SZC Oladi Technikum immár sokadszorra adott otthont a Pályainfo pályaválasztási és képzési kiállításnak, ahol a régióban működő középiskolák, főiskolák és felnőttképzési intézmények kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.

2021. okt. 10.
SZC
Iskoláink nyílt napjai

Iskoláink nyílt napjai

Iskoláink az idén is nyílt napokat szerveznek az iskolaválasztás előtt álló 8. osztályos diákok számára.

2022. szept. 12.
Vmszc.hu


KIMIKK

    • SZC logo fehér
    • Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

      9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.

    • Telefon: +36-20-250-2313

      E-mail: info@vmszc.hu

      OM azonosító: 203062

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000175


    2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum